Day: ноември 9, 2019

ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП ПОЧНУВА НА 22 НОЕМВРИ, КОГА Е ОПТИМАЛНО ВРЕМЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА, ПИКОТ НА АКТИВНОСТА НА ВИРУСОТ НА ГРИП СЕ ОЧЕКУВА ВО ФЕВРУАРИ

Министерството за здравство информира дека вакцинацијата против сезонски грип почнува на 22 ноември 2019 година. За претстојната сезона 2019-2020 година, набавени се 28.000 бесплатни вакцини за лица над 65 години, лица со хронични заболувања, деца на возраст од 6 месеци до 5 години, бремени жени, како и здравствени работници. Дополнително, набавени се и 21.000 комерцијална […]