Day: ноември 15, 2019

НАЈГОЛЕМО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ДОСЕГА ВО ЗДРАВСТВОТО, ПРВПАТ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ВИСТИНСКИ ВРЕДНУВАНИ И ПОЧИТУВАНИ

Министерството за здравство информира дека досега е направено најголемо зголемување на платите во јавното здравство. За две години направени се рекордни покачувања во платите на здравствените работници, а медицинските сестри за првпат се вистински вреднувани и почитувани. Во месец септември 2018 година, на 19.123 вработени во јавно-здравствените установи им се зголеми основицата за плата за […]