Day: ноември 21, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: БЕСПЛАТНАТА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП ПОЧНУВА ОД УТРЕ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и директорот на Здравствен Дом Скопје Виктор Исјановски, денеска информираа дека бесплатната вакцинација против сезонски грип почнува од утре (петок, 22.11.2019 година). За оваа сезона набавени се вкупно 28 илјади вакцини, кои се бесплатни и наменети се за лица над 65 години, лица со хронични заболувања, деца на […]