Day: ноември 30, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: УСПЕШНО СЕ ИЗВЕДЕНИ ЧЕТИРИ КАДАВЕРИЧНИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ, ТРАНСПЛАНТАЦИЈАТА НА ОРГАНИ Е ИСКЛУЧИТЕЛНО БЛАГОРОДЕН ЧИН

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на стручната средба на тема „Улогата на медицинската сестра во процесот на трансплантација на бубрег“, во организација на Секцијата на медицински сестри и техничари по нефрологија, дијализа и трансплантација при Здружение на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија (ЗМСТАМ). „Трансплантацијата на органи е исклучително благороден […]