Day: декември 8, 2019

УНИШТИВМЕ ИНСУЛИН ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НАБАВЕН ВО ВРЕМЕТО НА ВМРО-ДПМНЕ, ТИЕ ДА ОДГОВОРАТ ЗОШТО СИ ИГРАЛЕ СО ЗДРАВЈЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ

ВМРО-ДПМНЕ треба да одговори пред граѓаните зошто набавувало сомнителен инсулин за граѓаните, а не да манипулира на сметка на здравјето на пациентите. Министерството за здравство информира дека уништувањето на инсулинот е од стоковите резерви и станува збор за инсулин набавен со паралелен увоз во време на ВМРО-ДПМНЕ, а неговото отстранување е направено со одлука на […]