Day: декември 20, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ОДЛИЧНО ФУНКЦИОНИРА ПАТРОНАЖНАТА СЛУЖБА ВО КОЧАНИ, ПОСЕТЕНИ ПОВЕЌЕ ОД 1300 ДОМАЌИНСТВА

Мобилниот сервис за здравствени и социјални услуги, кој минатата година почна да се имплементира во општина Кочани ја постигна целта. При денешната посета на министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче во Општата болница со проширена дејност Кочани, изјави дека со овој сервис се зајакнаа интегрираните услуги за нега и заштита на населението од здравствен […]

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: ВО СОРАБОТКА СО ИНСТИТУЦИИТЕ И НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ИЗГОТВИВМЕ НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ 2020 – 2030

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска присуствуваше на промоција на Националната стратегија за ретки болести на Република Северна Македонија 2020-2030, која се одржа во канцеларијата на Претседателот на државата, Младихаб. – Оваа Национална Стратегија за ретки болести ја изработивме со Фондот за здравствено осигурување, МАЛМЕД, Министерството за труд и социјална политика, граѓанските организации и […]