Day: декември 24, 2019

ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА ДВА НОВИ АПАРАТИ НА КЛИНИКАТА ЗА ОЧНИ БОЛЕСТИ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче денеска ја посети Универзитетската клиника за очни болести по повод ставање во функција два нови апарати, Рет кам фото-камера за рана детекција на ретинопатија кај предвремено родените деца и ангиограф за детекција на промените во крвните садови кај одредени болести како што е глаукомот. Станува збор за прва […]