Day: декември 27, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ГИ ПОСЕТИ ДЕЧИЊАТА КОИ СЕ ЛЕКУВААТ НА ХЕМАТО-ОНКОЛОШКОТО ОДДЕЛЕНИЕ И ИМ ПОДАРИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, попладнево ги посети дечињата кои се лекуваат на хемато-онколошкото одделение на Клиниката за детски болести и им подари новогодишни пакетчиња. Наместо чоколади кои во моментов не е препорачливо да ги консумираат, предновогодишните пакетчиња им беа спакувани со содржина на боенки, сликовници, фломастери и мрсни боички како донација од […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ОПШТАТА БОЛНИЦА ВО КУМАНОВО ДОБИ ТРИ НОВИ АПАРАТИ

Општата болница во Куманово покрај неколкуте новитети кои беа спроведени изминатиот период, денеска доби уште три нови апарати преку реактивација на проектот кој ќе се работи со организацијата „Проект Хоуп“.  Министерот Филипче истакна дека првиот апарат, кој денеска се донира е гинеколошки кревет за испитување, кој е предвиден да се користи во просторијата за брза […]