Day: декември 28, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: РЕКОНСТРУИРАВМЕ ПОВЕЌЕ ОД 10 ЈАВНО-ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ НИЗ ЦЕЛАТА ДРЖАВА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче изјави дека она што е зацртано на почетокот на мандатот, во голема мера е реализирано. Една од главните цели беа капиталните инвестиции и реконструкциите. „Една од главните цели беа капиталните инвестиции и реконструкциите. Така, годинава, целосно се реконструираа Одделението за интензивна нега на Клиниката за неврохирургија, Клиниката за […]