Day: декември 30, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ВИ ПОСАКУВАМ ДОБРО ЗДРАВЈЕ, СРЕЌНА И УСПЕШНА 2020 ГОДИНА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче им ја честиташе новата 2020 година на сите граѓани, посакувајќи им добро здравје, среќна и успешна година. „Поминавме период исполнет со многу предизвици, но и со многу успешни проекти кои ни даваат мотивација за да продолжиме уште посилно следната година. Од првиот ден, на оваа Влада, и беше […]

ПРИВАТНИТЕ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИ ЗА ПРВПАТ СЕ ПЛАТЕНИ ЗА СВОЈОТ ТРУД, ГИ ПОДОБРУВАМЕ УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА НА МЕДИЦИНСКИОТ КАДАР

Секој граѓанин има право да го искаже својот став преку разни иницијативи, протести итн. Правото на протест е неприкосновено право загарантирано со Уставот. Министерството за здравство, покажа дека има слух за подобрување на состојбата и условите за работа на медицинскиот кадар во Република Северна Македонија. Оваа Влада, во 2018 година за првпат ги плати приватните […]