Day: јануари 14, 2020

НОВ АНГИОГРАФ ЗА ИНСТИТУТОТ ЗА РАДИОЛОГИЈА ЗА ПОДОБРА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА ПАЦИЕНТИТЕ СО СРЦЕВИ ЗАБОЛУВАЊА

На денешната седница на Владата на Република Северна Македонија е усвоена информација за набавка на нова медицинска опрема – ангиограф за потребите на Институт за радиологија, со средства од програмите на Министерството за здравство. Вредноста на ангиографот изнесува 60 милиони денари. Имајќи го предвид растечкиот тренд на кардиоваскуларни болести и посебно болестите на крвните садови, […]

ОТВОРЕНА ЛОГОПЕДСКА ДИСПЕРЗИРАНА АМБУЛАНТА ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО КУМАНОВО

Државниот секретар во Министерството за здравство д-р Владимир Милошев, утрово присуствуваше на отворањето на дисперзирана логопедска амбуланта во Здравствениот дом во Куманово.  „Ги подобруваме условите за третман на нашите пациенти. Дечињата, но и возрасните сега нема да мора да патуваат за да го добијат рехабилитацискиот третман. Жителите на Куманово и околните места, од денеска можат […]