Day: јануари 21, 2020

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ПОКАЧУВАЊЕТО НА ПЛАТИТЕ, ПРОДОЛЖУВАМЕ ДА ИНВЕСТИРАМЕ ВО ЧОВЕЧКИОТ КАПИТАЛ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и државниот секретар во ресорното министерство денеска беа во посета на Клиничката болница во Штип, каде одржаа работна средба со раководството во здравствената установа и заеднички беше направена обиколка низ реновираното посебно одделение за кардиологија кое се пушти во употреба кон крајот на 2019 година. „Чест ми е […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА СРЕДБА СО ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ШТИП: ВЕЌЕ ЧЕТВРТИ МЕСЕЦ ГРАЃАНИТЕ ИМААТ ДОСТАПНИ ЛЕКОВИ ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче и државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев, денеска остварија средба со Здружението на пензионери од Штип, на која дискутираа за мерките што ги имплементира ресорното Министерство.  -Граѓаните веќе четврти месец имаат достапни лекови во секое време. Со укинувањето на квотите за лекови на рецепт, сега […]