Day: јануари 28, 2020

ВМРО-ДПМНЕ ПРВО ДА НАУЧИ КОИ СЕ ВИСТИНСКИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ ПОЛИТИКИ ЗА ГРАЃАНИТЕ, А ПОТОА КАКО СЕ ПОСТАПУВА ВО СИТУАЦИИ КАКО СО КОРОНАРНИОТ ВИРУС ВО КИНА, ОНИЕ КОИ НЕ ГИ СПРОВЕДУВАА НАСОКИТЕ ОД ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ И СЗО СЕ ТОКМУ ОНИ

Северна Македонија ги следи препораките од Светската здравствена организација во врска со состојбата со новиот корона вирус што се појави во кинескиот град Вухан. Преземени се приоритетни чекори и претставници на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство од минатата недела континуирано информираат за состојбата со коронарниот вирус. Состојбата е целосно под контрола, во […]

ДВОЈНО Е НАМАЛЕНА БРОЈКАТА НА НОВОДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТКИ СО РАК НА ГРЛО НА МАТКА, ВО СПОРЕДБА СО 2009 ГОДИНА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска се обрати на трибината посветена на неделата за подигнување на свеста за ракот на грлото на матката во организација на Здружението „Борка – за секој нов ден“. -Денеска ја одбележуваме неделата за подигнување на свеста за ракот на матката. Оваа година не оставивме да биде на одбележување […]

ВОСПОСТАВЕН СИСТЕМОТ ЗА НАДЗОР СО ТЕРМО-КАМЕРА НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче на одговор на новинарско прашање за состојбата со Корона вирусот во Кина и поставената термо-камера на скопскиот аеродром, истакна дека системот е веќе воспоставен. -Кај нас стигнуваат авиони од Истанбул и Дубаи, за утрово имаме информација дека авионот од Истанбул бил откажан, односно пролонгиран за неколку часа. Системот […]