Day: јануари 30, 2020

КОРИСТЕЊЕТО НА ТЕРМАЛНАТА КАМЕРА УСПЕШНО СЕ СПРОВЕДУВА, НЕМА ПРИЧИНА ЗА НЕКАКОВ РИЗИК ИЛИ ПАНИКА ОД КОРОНА ВИРУС ВО ДРЖАВАТА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска, го посети медицинскиот тим на меѓународниот аеродром-Скопје, кој Министерството за здравство веднаш по издавање на препораките од Светската здравствена организација го распредели на аеродромот.  Со користење на термалната камера успешно се спроведува постапката за идентификација на евентуални заболени од корона вирусот. Меѓу патниците кои пристигнаа од Дубаи […]