Day: јануари 31, 2020

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ПОСТАПУВАМЕ СОГЛАСНО НАСОКИТЕ ОД СЗО, ЦЕЛОСНО СМЕ ПОДГОТВЕНИ ДА СЕ СПРАВИМЕ СО КОРОНА ВИРУСОТ, ИАКО СМЕ ДАЛЕКУ ОД ТОЈ РИЗИК

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска, одржа работен состанок со Комисијата за заразни болести по прогласувањето јавноздравствена состојба од меѓународен ризик за коронавирусот од Светската здравствена организација. На средбата присуствуваше и Џихан Тавила, шеф на Канцеларијата на СЗО во Скопје и од нејзина страна беше посочено дека нашата држава веќе постапува според насоките на […]