Day: февруари 3, 2020

ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ ВО ДРЖАВАТА Е ПОДГОТВЕН ДА ОДГОВОРИ ВО СЛУЧАЈ НА ИМПОРТАЦИЈА НА ЛИЦА СО КОРОНАВИРУС

Здравствениот систем во државата е подготвен да одговори во случај на импортација на лица со коронавирус. Редовно се врши проверка на патниците на скопскиот аеродром со термалната камера, а покрај патниците што доаѓаат со летовите од Истанбул и Дубаи, на скопскиот аеродром се скенираат и патниците кои доаѓаат со лет од Доха. Исто така, викендот […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ЦЕЛОСНО Е РЕНОВИРАН ОДДЕЛОТ ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА НА КЛИНИКАТА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА

Изминатиот период на Универзитетската клиника за ендокринологија се преземени низа активности за осовременување на постојните капацитети, кои овозможуваат нови стандарди во лекувањето на ендокринолошките болести. Комплетно се реновирани и опремени интензивната нега, дел од болничкото одделение, собата за изолација, набавени се нови болнички кревети, апарати за мониторинг на виталните функции и континуирано следење на гликемијата […]