Day: февруари 4, 2020

НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ВОВЕДЕНА Е ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ И НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА

На Универзитетската Клиника за радиотерапија и онклогија, покрај давањето за соодветен третман при лекување на пациентите, кој вклучува обезбедување на соодветна терапија за пациентот кој се лекува на оваа Клиника, од минатата година во оваа терапија вклучена е и психосоцијалната поддршка на пациентот како клучна за подобрување на целокупниот процес низ којшто поминува пациентот. „Се […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: НИТУ ЕДЕН ПАЦИЕНТ СО МАЛИГНА БОЛЕСТ НЕ САМО ЗА ПРОЦЕСОТ НА ЛЕКУВАЊЕ, ТУКУ И ЗА КОНТРОЛНИ ПРЕГЛЕДИ СЕГА НЕ ПЛАЌА ПАРТИЦИПАЦИЈА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, утрово присуствуваше на настанот по повод одбележувањето на 4 февруари – Светскиот ден за борба против ракот, во организација на Здружението „Борка – за секој нов ден“. -Навистина ми е драго што на Светскиот ден за борба против ракот ние имаме што да кажеме. Сметам дека овие изминати […]