Day: февруари 15, 2020

МЗ ФИЛИПЧЕ И СЗО ТАВИЛА: СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ИМА ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ СИСТЕМИ ЗА РАНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ВО ОДНОС НА БОЛЕСТИ И ЕПИДЕМИИ ВО ЦЕЛИОТ РЕГИОН

Вчера, во канцеларијата на Светската здравствена организација (СЗО), Министерот за здравство Венко Филипче одржа координативен состанок со шефицата на канцеларијата на СЗО во Скопје Џихан Тавила и претставници на агенциите на Обединетите Нации: UNDP, UNFPA и  UNICEF кои имаат директна поврзаност со системот на здравство.   Во врска со корона вирусот Филипче изјави дека целиот […]