Day: февруари 16, 2020

ВТОРИОТ НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ЗА ЗДРАВЈЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 27 ФЕВРУАРИ

На 27 февруари 2020 година, Министерството за здравство, во соработка со Светската здравствена организација (СЗО), ќе го организира вториот Национален форум за здравје, под мотото „Здрави мајки, здрави новороденчиња: Северна Македонија одговара на предизвиците“. „Ќе имаме можност да дискутираме за прашања од областа на здравјето, здравствените планови, заеднички да отвориме дискусија и да ги собереме […]