Day: февруари 28, 2020

ОД СЕДНИЦАТА НА ВЛАДАТА: МЕРКИТЕ ЗА ЗАПИРАЊЕ НА ШИРЕЊЕТО НА ВИРУСОТ ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ И ЗА НАТАМОШНА ПРЕВЕНЦИЈА СЕ ПРЕПОРАЧУВА ОТКАЖУВАЊЕ НА СИТЕ ПОГОЛЕМИ ЈАВНИ СОБИРИ ДО 6 МАРТ

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница ја разгледа Информација во врска со следни чекори и одлуки кои се однесуваат на превенција на ширење на корона вирусот. Министрите во Владата на седницата констатираа дека сите мерки што ги презеде Министерството за здравство, насоките на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување […]