Day: март 1, 2020

ВМРО-ДПМНЕ УШТЕ ЕДНАШ ДОКАЖА ДЕКА СО ПЛАСИРАЊЕ НА НЕТОЧНИ, НЕСЕРИОЗНИ И ЛАЖНИ ИНФОРМАЦИИ САКА ДА СОБИРА ДНЕВНО ПОЛИТИЧКИ ПОЕНИ

На денешната прес-конференција Наум Стоилковски од ВМРО-ДПМНЕ изнесе низа лаги, клевети и неточни информации за министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче. Еве што се излажал Стоилковски и за што треба да се извини: Прво, родителите на сопругата на министерот Филипче не располагаат со земјиште од 13 илјади квадратни метри, туку со околу 5000 квадратни […]

НЕМА НОВ СЛУЧАЈ НА ЗАБОЛЕН ОД КОРОНА ВИРУС ВО НАШАТА ДРЖАВА

Во изминатото деноноќие не се тестирани нови пациенти од корона вирус и до овој момент нема нов случај на заболен од овој вирус во Република Северна Македонија. Единствената пациентка позитивна на вирусот „Ковид 19“ е во добра здравствена состојба. Таа се лекува во одделот за изолација, под постојан мониторинг на стручниот лекарски тим според сите […]