Day: март 31, 2020

ВО ТРЕТМАНОТ НА ПОЗИТИВНИ ПАЦИЕНТИ НА КОВИД-19, МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПОСТАПУВААТ ПО ПРОТОКОЛ НА КЛИНИКАТА ЗА ИНФЕКТИВНИ БОЛЕСТИ И ФЕБРИЛНИ СОСТОЈБИ

Министерството за здравство информира дека секој матичен лекар, кој преку „Мој Термин“ му закажува на својот пациент тестирање на Ковид-19, ги добива резултатите на пациентот и доколку на пациентот му се одреди домашно лекување точно ги знае насоките за негово следење. За пациент на домашно лекување, матичниот лекар постапува по претходно утврден и усвоен протокол […]