Day: јули 23, 2020

КЛИНИКАТА ЗА НЕФРОЛОГИЈА СО КОМПЛЕТНО НОВ ЛИК-НОВА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА, РЕНОВИРАНИ ОДДЕЛИТЕ ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА, ТРАНСПЛАНТАЦИЈА, ДИЈАЛИЗА И ВАСКУЛАРНИ ПРИСТАПИ

Универзитетска клиника за нефрологија со комплетно реновиран интензивен оддел, како и одделите за хронична и акутна дијализа, одделот за трансплантација на бубрег, како и одделот за васкуларни пристапи. Со оваа инвестиција, значително е унапреден квалитетот на здравствената заштита. Оваа клиника е единствена установа во државата која третира најкомплексни пациенти со бубрежни заболувања. Со реновирањето е […]