Day: август 26, 2020

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 17 ДО 23 АВГУСТ, 2020: НАМАЛУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА НОВОПОТВРДЕНИ И ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНИ ОД ТЕСТИРАНИ – НАЈГОЛЕМ ДЕЛ ОД РЕГИСТРИРАНИТЕ СЕ ОД СКОПЈЕ

Министерството за здравство информира дека согласно извештајот на Институтот за јавно здравје, кој се однесува на периодот од 17 до 23 август се направени 11.129 тестирања на вирусот SARS-CoV-2. Регистрирани сe вкупно 839 нови позитивни случаи од 29 градови во државата и намалување од 7.0%, во однос на минатата недела. Најголем дел од регистрираните случаи […]