Day: септември 3, 2020

ФИЛИПЧЕ: ГРАЃАНИТЕ ДОБИВААТ НОВ МОДЕРЕН КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВО ЧЕТИРИ БЛОКА – ПРВИОТ ЌЕ БИДЕ ЗАВРШЕН ВО СЛЕДНИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче во вчерашното гостување во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија најави дека во новиот четиригодишен мандат ќе почне да се гради новиот Клинички центар. Тој истакна дека иако се подобрени условите и се направи реорганизација за подобрување на комуникацијата, сега, при третманот на пациенти со Ковид-19 се […]

ФИЛИПЧЕ: ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЛАТИТЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ Е ЕДНА ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПРИДОБИВКИ

Во вчерашното гостување во емисијата „Само Вистина“ на Канал 5 телевизија, министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче истакна дека зголемувањето на платите на здравствените работници е една од најголемите придобивки во период од повеќе децении наназад. -Оваа значајна сума, што ја инвестиравме во платите на лекарите, медицинските сестри за две ипол години изнесува околу […]

ФИЛИПЧЕ И ШАХПАСКА: ГРАДИНКИТЕ СЕ ОТВОРААТ НА 9 СЕПТЕМВРИ – ПОЧИТУВАЊЕ НА ПРОТОКОЛОТ ЌЕ ГИ ЗАШТИТИ НАЈМАЛИТЕ И СИТЕ ВКЛУЧЕНИ ВО ВОСПИТНО-ЗГРИЖУВАЧКИОТ ПРОЦЕС

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, денеска одржаа заедничка прес-конференција, на која информираа дека е донесена одлука на 9 септември да се отворат установите за згрижување и воспитување деца – детски градинки/центри за ран детски развој. Министерот Филипче го образложи Протоколот за активности во установите […]