Day: септември 4, 2020

ПУШТЕН ВО ФУНКЦИЈА НОВИОТ МОДУЛАРЕН АМБУЛАНТСКО-ПОЛИКЛИНИЧКИ ОДДЕЛ НА КЛИНИКАТА ЗА ПУЛМОЛОГИЈА – ПО 50 ГОДИНИ ГО МЕНУВАМЕ ИЗГЛЕДОТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА КАМПУСОТ ВО КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, заедно со директорот на Клиниката за пулмологија и алергологија, д-р Дејан Докиќ, денеска го пуштија во употреба новиот модуларен амбулантско-поликлинички оддел, лоциран во непосредна близина на зградата на интерните клиники. -Од денеска практично во функција влегуваат новите амбуланти на клиниката за пулмологија. После повеќе од 50 години, го […]