Day: септември 7, 2020

ФИЛИПЧЕ: ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“ Е НАЈГОЛЕМА БОЛНИЧКА УСТАНОВА, СО ВРВНИ ЕКСПЕРТИ И ПОСЕБНО МЕСТО ВО НАШИОТ ЗДРАВСТВЕН СИСТЕМ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, денеска, присуствуваше на настанот со кој се одбележаа 10 години од именувањето на Градска општа болница „8 Септември“ по националниот празник, Денот на независноста.  -ГОБ „8 Септември“ има посебно место во нашиот здравствен систем, со оглед на тоа што е најголема болничка установа за обезбедување здравствени услуги. Тука […]