Day: септември 9, 2020

ЗА ЕДНА ГОДИНА ВО НОВИОТ УРГЕНТЕН ЦЕНТАР ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ИЗВРШЕНИ 50 ИЛЈАДИ ХИРУРШКИ И ОРТОПЕДСКИ ПРЕГЛЕДИ И ИНТЕРВЕНЦИИ​

Во новиот ургентен хируршки центар, сместен во кругот на Општа болница Куманово, за една година од пуштањето во употреба кон крај на јули, минатата година, до денес се извршени 34.100 хируршки и 8.000 отропедски прегледи. Направени се и 7.600 преврски, имобилизации, како и други хируршки интервенции, посочува директорката на ОБ Куманово, д-р Снежана Захариева.​  Комплетно […]