Day: септември 10, 2020

СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ СО КОСОВСКИ КОЛЕГА ЗЕМАЈ – РЕГИОНАЛНА РАБОТНА ГРУПА ЗА КОВИД И ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ВО ДРУГИ ОБЛАСТИ ОД ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче и заменик министерот за здравство Арменд Арслани, денеска во Скопје, остварија работна средба со министерот за здравство на Косово, Арменд Земај и неговиот тим.  На средбата се разговараше за актуелната состојба со Ковид-19,  како и на другите аспекти и можна соработка во сферата на здравството меѓу двете земји.  -Прво […]

НЕМА ПРОСТОР ЗА ПАНИКА- МЕРКАТА Е ДИМЕНЗИОНИРАНА ЗА ДА ГИ ЗАШТИТИ РИЗИЧНИТЕ ПАЦИЕНТИ, А ПРИТОА ДА НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВА СИСТЕМОТ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче се сретна со претставниците на здруженијата на пациенти. На средбата, тие ги изнесоа своите предлози за доследно спроведување на одлуката на Владата по препорака на Комисијата за заразни болести, хронично болните да се вратат на работа, а притоа да не се прават злоупотреби на системот.   -Станува збор за […]

ФИЛИПЧЕ НА СРЕДБА СО МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ – 51 ОД МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ ЌЕ ПОЧНАТ ПЛАТЕНА ПРАКСА ВО ИНФЕКТИВНИТЕ ОДДЕЛЕНИЈА И КЛИНИКИ ЗА ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИ СО КОВИД-19

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, денеска одржа средба со младите лекари, од кои 51, од тие што добија лиценца за работа во јули, годинава, ќе бидат ангажирани на инфективните одделенија и клиники за третман на пациенти со Ковид-19. Новите лекари ќе бидат ангажирани со договор на дело со 30.000 денари месечно  платена пракса.  -Поголем […]