Day: октомври 8, 2020

ИЗВЕШТАЈ ИЈЗ 28.09-04.10.2020: ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА НОВОРЕГИСТРИРАНИ СЛУЧАИ – НАЈГОЛЕМО ЗГОЛЕМУВАЊЕ ВО ВОЗРАСНИТЕ ГРУПИ ОД 20 ДО 29 И ОД 30 ДО 39 ГОДИНИ

Министерството за здравство информира дека согласно извештајот на Институтот за јавно здравје кој се однесува на периодот од 28 септември до 04 октомври 2020г., тестирани се вкупно 9.832 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање за присуство на SARS-CoV-2, 1,5% повеќе во однос на минатата недела.Регистрирани сe 1.203 нови позитивни случаи од 31 […]