Day: ноември 2, 2020

ФИЛИПЧЕ: БОЛНИЦИТЕ СЕ ВО ФАЗА НА МОБИЛИЗАЦИЈА, НИТУ ЕДЕН ПАЦИЕНТИ НЕ БИЛ И НЕМА ДА БИДЕ ВРАТЕН

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче во вчерашното гостување во вестите на телевизија Сител потенцираше дека ако евентуално мерките не даваат резултати се размислува за целосно затворање на угостителските објекти неколку часови порано од тоа што е сега или целосно затворање на објектите каде што се одржуваат културни настани.„Тоа се дел од мерките на […]

ФИЛИПЧЕ: НИТУ ЕДЕН ПАЦИЕНТ НЕ Е ПРЕПРАТЕН ОД ЈАВНА ВО ПРИВАТНА УСТАНОВА ЗА КОВИД ТЕСТ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, во вечерашното гостување во емисијата „Само Вистина“ на Канал 5 телевизија потенцираше дека oд почетокот до денес, надграден е целокупниот систем на тестирање, а ниту еден граѓанин не е препратен од јавна во приватна здравствена установа за ковид тест. „На почетокот на кризата почнавме со 200 теста. Во […]