Day: јануари 18, 2021

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ДОБИВА 8.000 ФАЈЗЕР ВАКЦИНИ ОД СРБИЈА

Во директен разговор меѓу премиерот Зоран Заев и претседателот на Србија, Александар Вучиќ договорено е Србија да и даде на нашата земја 8.000 вакцини од производителот Фајзер. Министрите за здравство на двете земји Венко Филипче и Златибор Лочнар во наредните денови ќе ги договорат деталите околу постапката за испорака на вакцините.Симбол на оваа здравствена криза […]

ОД ДЕНЕСКА (ПОНЕДЕЛНИК) ЛАБОРАТОРИСКИ АНАЛИЗИ НА Д-ДИМЕРИ И ЦРП ВО ПОЛИКЛИНИКИТЕ ЈАНЕ САНДАНСКИ, БИТ ПАЗАР И ДРАЧЕВО

Министерството за здравство информира дека од денеска (понеделник, 18.1) во скопските поликлиники Јане Сандански, Бит Пазар и Драчево пациентите ќе можат да направат лабораториски анализи со проверување на вредностите на Д-димерите и ЦРП. Овие анализи се важни во следењето на здравствената состојба на ковид пациентите. Во трите поликлиники, од следната недела ќе има посебен план, […]