Day: март 1, 2021

РЕГИСТРИРАНИ 234 НОВИ СЛУЧAИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 103.020, ОЗДРАВЕНИ 274–ПОЧИНАТИ 7 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 1.208 тестирања, а регистрирани се 234 нови случаи со КОВИД-19 во:Скопје – 99, Прилеп – 26, Кавадарци – 19, Куманово – 17, Струмица – 15, Неготино – 9, Тетово и Кочани – по 7, Гостивар – 6, Штип и […]

ВО ТЕКОТ НА ПАНДЕМИЈАТА – 446 НОВИ ВРАБОТУВАЊА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство информира дека минатата година беа реализирани 446 нови вработувања во јавноздравствени установи низ државата. Од почетокот на 2020 година – 164 доктори, 247 медицински сестри и 35 специјалисти добиле статус на вработени на неопределено време. -Вложувањата во човечки капитал во здравството не застанаа дури ни во време на пандемија. Пандемијата покажа колку […]

РЕГИСТРИРАНИ 305 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 102.787, OЗДРАВЕНИ 167 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 11 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 2.533 тестирања, а регистрирани се 305 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 153, Кавадарци – 30, Куманово –22,  Прилеп – 21, Тетово – 18, Неготино – 14, Охрид – 11, Гостивар и Гевгелија – по 6, Струга – […]

РЕГИСТРИРАНИ 721 НОВ СЛУЧAJ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 102.482, ОЗДРАВЕНИ 171 ПАЦИЕНТ, ПОЧИНАТИ 7 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 3.816 тестирања, а регистрирани се 721 нов случаj со КОВИД-19 во: Скопје – 334, Прилеп – 56, Кавадарци – 52, Неготино – 34, Велес – 26, Охрид – 24, Битола – 23, Куманово –22, Тетово – 18, Струмица […]