Day: септември 1, 2021

ЗА ВАКЦИНИРАНИТЕ ЛИЦА ОД ЗЕМЈАВА НЕМА ЗАБРАНА ЗА ПАТУВАЊЕ И КАРАНТИН ВО ЗЕМЈИТЕ НА ЕУ

Вакцинираните лица од земјава можат да патуваат каде сакаат, приложувајќи ги ковид пасошите и сертификатите, информира министерот за здравство венко Филипче. Министерот посочи дека само вакцинирани луѓе во европските земји може да влегуваат на настани или во угостителски објекти. Секаде како критериум се бара вакцинацијата, а при патување не е потребен карантин за вакцинираните граѓани […]