Day: септември 3, 2021

СМРТНОСТА НА ПАЦИЕНТИ СО КОВИД ДРАСТИЧНО ГОЛЕМА ВО ГРАДОВИТЕ КАДЕ ИМА МАЛ ПРОЦЕНТ ВАКЦИНИРАНИ

Министерството за здравство информира дека за време на четвртиот ковид бран, во период од јули до крајот на август, епидемиолошките анализи покажуваат дека најголема смртност кај пациенти со ковид имало во градовите каде имало најнизок процент на вакцинирано население.   Во градовите како Гевгелија, Кавадарци, Ресен и Берово, каде опфатот со вакцинација е меѓу 54-61%, бројот […]