Day: октомври 1, 2021

НЕВАКЦИНИРАНИ 77 ОТСТО ОД ЗАРАЗЕНИТЕ, 79 ОТСТО ОД ХОСПИТАЛИЗИРАНИТЕ И 85 ОТСТО ОД ПОЧИНАТИТЕ

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид-19, во период од 6 август, заклучно со 30 септември. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 30.09.2021 на територија на државата 35.531 […]