Day: октомври 18, 2021

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.563.990 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 45 ОТСТО ОД ПОЛНОЛЕТНИТЕ ГРАЃАНИ

Во текот на вчерашниот ден се аплицирани вкупно 3.475 дози вакцини, од кои 917 се аплицирани како прва доза, 2.509 се ревакцинирани, а 49 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 18 октомври вкупно се вакцинирани 799.762 граѓани, ревакцинирани се 763.031, а трета доза примиле 1.197 граѓани. 54% од граѓаните над 40-годишна возраст се ревакцинирани, […]