Day: октомври 20, 2021

ПРВА ДОЗА ВАКЦИНА ПРИМИЛЕ 49,4 ОТСТО ОД НАСЕЛЕНИЕТО НАД 18 ГОДИНИ

Вакцинацијата се одвива со добро темпо на територијата на целата држава. Заклучно со 17-ти октомври, со една доза на вакцина против Ковид-19 вакцинирани се 49,4 отсто од населението над 18–годишна возраст. Кај лицата над 40–годишна возраст опфатот со една доза изнесува 57 отсто, кај лицата на возраст од 18 до 39 години опфатот со една […]