Day: октомври 22, 2021

НЕВАКЦИНИРАНИ 74% ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ И 76% ОД ХОСПИТАЛИЗИРАНИТЕ СО КОВИД

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 06 август, заклучно со 21 октомври. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 21.10.2021 на територија на државата […]

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.574.184 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 46% ОД ПОЛНОЛЕТНИТЕ ГРАЃАНИ ВО ДРЖАВАТА

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 4.933 дози вакцини, од кои 483 се аплицирани како прва доза, 1.150 се ревакцинирани, а 3.300 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 21 октомври вкупно се вакцинирани 800.718 граѓани, ревакцинирани се 767.800 а трета доза примиле 5.666 граѓани. 54% од граѓаните над 40 годишна возраст се […]