Day: ноември 12, 2021

71% ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ СО КОВИД-19 СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19 во период од 6 август заклучно со 11 ноември. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 11.11.2021 на територија на државата […]

ЗАИНТЕРЕСИРАНИТЕ ГРАЃАНИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА VAKCINACIJA.MK

Од рано утринава се отворени пунктовите за вакцинација против сезонски грип. Заинтересираните граѓани да се пријават на vakcinacija.mk и по СМС порака смс ќе добијат термин. Годинава се обезбедни 40 илјади вакцини наменети за имунизација на ризичните категории на граѓани. Вакцините за нив се бесплатни. Дополнително се обезбедени и 11 илјади вакцини за комерцијална употреба. […]