Day: ноември 16, 2021

ИЗМЕНИТЕ НА ЗЗЗ НОСАТ КРУПНИ ПРОМЕНИ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ ЗА ПОГОЛЕМА ЗАРАБОТКА НА ЛЕКАРИТЕ И ПОДОСТАПНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

Крупни промени во здравствениот систем, гарантираат новите измени на Законот за здравствената заштита кој денеска беше усвоен на седница на Влада на РСМ.   Со новините во законската регулатива се отвора можност лекарите да заработат уште повеќе, а услугите за пациентите да бидат подостапни. Министерството за здравство, сега со новите измени овозможува лекари специјалисти да […]

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.657.833 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 47% ОД ПОЛНОЛЕТНИТЕ ГРАЃАНИ ВО ДРЖАВАТА

Во текот на вчерашниот ден се аплицирани вкупно 4.961 доза вакцини, од кои 1.721 се аплицирани како прва доза, 1030 се ревакцинирани, а 2.210 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 15 ноември вкупно се вакцинирани 815.523 граѓани, ревакцинирани се 785.916, а трета доза примиле 56.349 граѓани. 57% од граѓаните над 40 годишна возраст се […]