Day: ноември 22, 2021

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.694.373 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 47% ОД ПОЛНОЛЕТНИТЕ ГРАЃАНИ ВО ДРЖАВАТА

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 4.434 дози вакцини, од кои 1.268 се аплицирани како прва доза, 1.021 се ревакцинирани, а 2.145 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 26 ноември вкупно се вакцинирани 828.770 граѓани, ревакцинирани се 794.666 а трета доза примиле 70.937 граѓани. 57% од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани, а […]

ФИЛИПЧЕ, КОРНХАУЗЕР, ЃОРГИЕВСКА – ДОНАЦИЈА НА 200.070 ВАКЦИНИ ОД ПОЛСКА ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Министерот за здравство Венко Филипче заедно со првата дама на Република Полска, Агата Корнхаузер-Дуда и првата дама на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска го посети Институтот за трансфузиона медицина, кадешто се складирани 200.070 вакцини од производителот „Фајзер/Бионтек“ кои Република Полска ги донираше на Република Северна Македонија. -Во последните месеци живееме во натпросечно тешка ситуација предизвикана […]