Day: ноември 26, 2021

НЕВАКЦИНИРАНИ 69% ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ СО КОВИД-19 – ОД 468 ХОСПИТАЛИЗИРАНИ, 377 СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август заклучно со 25 ноември 2021 година. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 25.11.2021 на територија на […]