Day: декември 16, 2021

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.736.243 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 48% ОД ПОЛНОЛЕТНИТЕ ГРАЃАНИ ВО ДРЖАВАТА

Заклучно со 14 декември, вкупно се вакцинирани 838.987 граѓани, ревакцинирани се 810.990, а трета доза примиле 86.266 граѓани. Вкупно се аплицирани 1.736.243 дози вакцини.Опфатот со вакцинација со две дози на полнолетната популација е 48%, а 57% од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани. 22% од вакцинираните граѓани постари од 60 години примиле трета доза […]