Day: декември 31, 2021

ВО 2022 ГОДИНА 5% ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА СИТЕ ВРАБОТЕНИ ВО ЗДРАВСТВО

Министерот за здравство д-р Венко Филипче одржа работен состанок со синдикалните здруженија на здравствените работници, на кој се потпиша анекс на колективниот договор, според кој во годината што следува е предвидено да се реализира зголемување на платите за 5% за сите вработени во здравството. Вкупно 600 милиони денари се издвоени за оваа намена за 2022 […]