Day: февруари 3, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ И ЧЕЛНИЦИТЕ НА ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ СО АПЕЛ – ВАКЦИНАЦИЈАТА Е НАЈДОБРА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

Министерот за здравство Баким Сали се сретна со поглаварите на верските заедници, при што упати порака дека единствена, докажана, најдобра и најсоодветна можност за заштита од вирусот Ковид-19 е токму вакцинацијата. – Во време на пандемија, кога речиси секој од нас е погоден од вирусот, кога дел од нас изгубивме и многу наши драги најблиски, […]

МИНИСТЕРОТ САЛИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА АЛБАНИЈА, РЕКА И ЗАМЕНИК-АМБАСАДОРОТ НА САД, МЕЈЕР

Министерот за здравство, Беким Сали се сретна со амбасадорот на Албанија, Н.Е. Фатос Река, на која стана збор за зајакнување на регионалната соработка во јавното здравство, имплементирање на глобалните и европски политики, како и имплементирање на целите за одржлив развој на ОН. На средбата беше договорено натамошно продлабочување на соработката во повеќе сегменти на здравствениот […]