Day: февруари 4, 2022

УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО СВЕТСКА БАНКА И ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Работна средба со директорот на Светска банка во земјава, Масимилијано Паолучи одржа денеска министерот Беким Сали. На средбата се разговараше за тековните активности за што поуспешно справување со здравствената криза предизвикана од коронавирусот и зајакнување на капацитетите на системот. Благодарност за досегашната поддршка на СБ за реализација на проектите што се во тек, меѓу кои […]