Day: мај 25, 2022

МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ СЕ ОБРАТИ НА 75-ТА АСАМБЛЕЈА НА СЗО ВО ЖЕНЕВА

Министерот за здравство, д-р Беким Сали учествува на 75-та Асамблеја на Светската здравствена организација во Женева, Швајцарија.Во рамки на своето обраќање, на тема „Здравје за мир и мир за здравје”, министерот Сали се осврна на реализираните активности и подготвеноста на здравствениот систем за што поуспешно справување  со ковид пандемијата, што е добра основа и за […]