Day: јуни 6, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ СО ВИДЕО ОБРАЌАЊЕ ГО ОТВОРИ СТРУЧНИОТ СОСТАНОК ,,НОВИНИ ВО НЕВРОХИРУРГИЈАТА“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА НЕВРОХИРУРЗИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Викендов во Скопје се одржа стручен состанок во организација на здружението на неврохирурзи на Република Северна Македонија, под наслов ,,Новини во неверохирургијата“. Настанот со свое видео обраќање го отвори министерот за здравство Д-р Беким Сали, кој го истакна значењето на невохирургијата како исклучително важна и сензитивна медицинска гранка во здравството во државата. Министерот Сали ја […]

ВТОРИОТ РЕГИОНАЛЕН СОСТАНОК НА ПАЦИЕНТСКИО РГАНИЗАЦИИ, ШТО ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО „БОРКА – ЗА СЕКОЈ НОВДЕН“ СЕ ОДРЖА ВИКЕНДОТ ВО СКОПЈЕ

Потребно е да се воведе иновативна терапија и да има одржлив развој на здравствениот систем со цел да се овозможи навремена дијагноза и иновативен третман за болните од рак кои се подобни за терапија. Ова е заклучокот од Вториот регионален состанок на пациентски организации, што во организација на Здружението „Борка – за секој нов ден“ […]