Day: август 5, 2022

ЗАБЕЛЕЖАН БЛАГ ПОРАСТ НА БРОЈОТ НА НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД – ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА

Комисијата за заразни болести на денешниот состанок ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што беше заклучено дека минатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела (55,7%) и е во согласност со намалувањето на репродукцискиот број (Р0). Република Северна Македонија е во […]